HomeOver onsNieuwsRuwvoeropslag weer bij de tijd met nieuwe sleufsilo’s

Ruwvoeropslag weer bij de tijd met nieuwe sleufsilo's

Melkveehouder Wietze-Jan Grijpma investeerde de afgelopen jaren in nieuwe sleufsilo’s. De ondernemer is niet alleen enthousiast over de kwaliteit van de producten van Bosch Beton, maar vooral ook over de service en de ontzorging. ‘Want we hebben onze handen vol aan de werkzaamheden binnen ons bedrijf’, zegt Grijpma. Samen met zijn broer Jacob runt hij in het Friese Warfstermolen een agrarisch bedrijf met twee poten: akkerbouw en melkveehouderij.

 

Foto’s: © Berrie Klein Swormink

26 juli 2024

Wietze-Jan Grijpma is verantwoordelijk voor de melkveehouderij met 110 koeien en Jacob Grijpma bestiert de akkerbouwtak die vooral drijft op de pootgoedteelt. Ondanks de verdeling van verantwoordelijkheden werken de twee broers veel samen. Ze helpen elkaar en de trekkers van het bedrijf kom je zowel in de melkveehouderij als bij akkerbouwwerk tegen.

Ook de grond rouleert. In totaal beschikt het bedrijf over ongeveer 140 hectare grond. Daarvan is jaarlijks 40 hectare in gebruik voor de teelt van pootaardappelen. De rest van het bouwplan bestaat uit 50 hectare gras, 11 hectare snijmais, 10 hectare veldbonen, 22 hectare granen en ongeveer 7 hectare akkerranden en natuurstroken.

Lees meer…